Het horloge maakt geen verbinding, wat kan ik doen?

Als u problemen ondervindt met de verbinding van uw Qlokkie GPS horloge, zijn er verschillende stappen die u kunt ondernemen om het probleem op te lossen. Hier is een uitgebreide handleiding:


  1. Herstart na wijzigingen of instellingen: Het is cruciaal om zowel het horloge als de app opnieuw op te starten na het doorvoeren van wijzigingen of het aanpassen van instellingen. Dit zorgt ervoor dat alle wijzigingen correct worden toegepast.


  2. Controleer of het horloge ingeschakeld is: Een basis maar belangrijke stap. Als het horloge uitstaat, kan het geen verbinding maken met de server of de applicatie.


  3. Activering en plaatsing van de SIM-kaart controleren: Zorg dat de SIM-kaart correct is geactiveerd en in het horloge zit. Als de SIM-kaart lange tijd niet gebruikt is, kan deze door de provider geblokkeerd zijn. Controleer ook of de SIM-kaart simlockvrij is en compatibel is met GPRS, vooral als u een andere SIM-kaart dan Lebara gebruikt.


  4. Correct invoeren van telefoonnummers: Telefoonnummers moeten correct geregistreerd worden in het telefoonboek via de app. Gebruik volledige nummers inclusief landcode (bijvoorbeeld 0031612345678), zodat het nummer ook in het buitenland herkend wordt.


  5. Controleer het beltegoed: Het horloge gebruikt data via de provider. Als het beltegoed op is, kan het horloge geen data meer gebruiken, wat resulteert in het verlies van de verbinding met de app. Zorg ervoor dat er voldoende beltegoed is en dat de dataverbinding actief is. U kunt het tegoed controleren via de MyLebara app of door met het horloge naar 1244 te bellen.


  6. Netwerk- en bereikcontrole: Veeg over het scherm van het horloge om de netwerkstatus te zien. Als er geen netwerksignaal is, zoek dan een plaats met beter bereik. Dit is vergelijkbaar met de netwerkcontrole op een mobiele telefoon.


  7. Wifi-verbinding proberen: Als het netwerk onstabiel is, probeer dan het horloge te verbinden met een wifi-netwerk. Dit kan via de instellingen van het horloge.


  8. Controleer het IP-adres: Het IP-adres moet ingesteld zijn op de Europese servers. Stuur het commando pw,123456,ts# naar het horloge om dit te controleren. Als het IP-adres niet overeenkomt met 52.28.132.157 , stuur dan pw,123456,ip,52.28.132.157,8001# of pw,523681,ip,52.28.132.157,8001# als SMS naar het horloge.


  9. APN-instellingen aanpassen: Voor correcte data-verbinding moet de APN-instelling van het horloge overeenkomen met die van de provider. Voor Lebara, stuur pw,123456,apn,multimedia.lebara.nl,,,20408# . Voor andere providers, raadpleeg de relevante instellingen.


  10. Herstart het horloge: Nadat u alle bovenstaande stappen heeft geprobeerd, herstart het horloge voor een nieuwe poging om verbinding te maken.


Als deze stappen het probleem niet verhelpen, neem dan contact op met de klantenservice van Qlokkie. Voorzie hen van gedetailleerde informatie, zoals screenshots van de commando's en reacties die u heeft ontvangen. Dit helpt hen bij het diagnosticeren en oplossen van het probleem.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback. Er is een probleem opgetreden bij het verzenden van uw feedback. Probeer het later nog eens.

Nog hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op